Monique's Atelier  

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Particuliere opdrachten
Onderstaand zie je mijn reeds afgeleverde particuliere opdrachten.
Zoals je kunt zien heeft iedere opdrachtgever zijn eigen smaak, stijl en kleurvoorkeur. De afwisseling hierin vind ik erg leuk om te mogen doen en optimale matching met het interieur staat voorop.

Work in progress:

Momenteel ben ik bezig aan een abstracte opdracht op een groot doek (120x180cm). Dit wordt een mooie opdracht in olieverf op een aluminiumframe en daarmee de luxe uitvoering. Het geheel zal in rustige warme blauw-grijstinten worden uitgevoerd met een centraal reliëfaccent

"Dolce Gabbana"

Dit is een mooi voorbeeld, waarbij de eigenaresse van één van mijn schilderijen de muurkleur heeft aangepast. Hierdoor komt het werk goed tot zijn recht. 

"Rode draad"

Dit is een abstracte opdracht, waarin ik rekening heb gehouden met de kleuren van het interieur (beige en rood tinten). Op verzoek is ook een dikke reliëfstructuur aangebracht en afgewerkt met hoogglans expoxy. 

"Eenheid"

Dit is een schilderij (50x150cm.) waarin ik een aantal elementen van de opdrachtgevers heb verwerkt, nl.: abstract, natuur, reliëf, aardetinten, veel licht, warme kleuren en een match bij een modern donker bronzen beeld. De stijl van het vorige schilderij "Stille Kracht"heb ik ook een beetje laten terugkomen in het hart van het schilderij,  omdat dat werk in dezelfde ruimte hangt. 

"Stille Kracht"

Deze opdracht heb ik gemaakt voor mensen die reeds een tijd op zoek waren naar een kunstwerk, maar geen echte match konden vinden. Ik heb dit werk helemaal afgestemd op de stijl en kleuren van uw inrichting. Ze waren zo tevreden, dat er meteen een vervolgopdracht uit voortgekomen is. Hiermee ga ik dan ook meteen aan de slag. 

"Stille Kracht" van dichtbij

"Achtergronddecor kerststal"
Deze voorstelling heb ik gemaakt als decor voor een uitgebreide kerststal. De panelen zijn op hoogte van de desbetreffende tafel gemaakt met luchtgaten voor de verwarming waar ze voor komen te staan.
Het tafereel doet denken aan het oude Bethlehem.  

"Klompen Claudia I"

Op verzoek van de Auwt Graasboering Claudia, heb ik de zwarte klompen die traditioneel horen bij het zijn van een voormalige Graasboerin (carnavalsvereniging Susteren), beschilderd met diverse persoonlijke kenmerken van haar. Op die manier zijn haar klompen iets unieks en persoonlijks geworden. 

"Devlin"

Opdracht conform verzoek fotorealistisch geschilderd in acrylverf op een canvas van 50x50cm. Het is een afbeelding van een kindje in een carnavalsoutfit (leeuwenpakje).

Dit is altijd erg leuk om te maken, vanwege de hoge emotionele waarde. 

"Max" 
Deze leuke collage in gemengde techniek heb ik in opdracht van echte Max Verstappen fans gemaakt. Het is een collage van elementen rondom zijn overwinning op
15 mei 2016 in Barcelona. De kleuren zijn afgestemd op de woninginrichting van de opdrachtgevers; warm grijs, zwart-wit en de auto in de echte kleuren met een vleugje blauw. Op de warm grijze muur komt het werk mooi tot zijn recht. 
"Lente in het Veld"
Dit tweeluik is gemaakt met het verzoek om er een luchtig lentetafareeltje van te maken. Met tulpen, margrietjes, vlindertjes en frisse lentekleuren. Het hondje van het desbetreffende gezin heb ik er ook in verwerkt. Hij staat wat verderop in het veld. Elke doek is 60x60cm, waardoor ze samen (met een tussenruimte van ca. 15 to 20 cm.) + 140x60cm. muur kunnen bedekken.
"Herfst op het water"
Op verzoek van de opdrachtgevers heb ik een herfsttafereel gemaakt op een modern formaat doek van 120x50cm.

"Nikky en Juul"

Dit is een modern dubbelportret voor de 50ste verjaardag van de moeder van de twee kinderen die op het schilderij staan afgebeeld. Op verzoek met oranjetinten in zwart-wit gemaakt, omdat de jongedame op de afbeelding die prachtige haarkleur heeft.


"Rotterdams glore"
Dit is de Rotterdamse skyline met de Erasmusbrug prominent als blikvanger.
Ik heb dit gemaakt voor mijn nicht en haar vriend die in Rotterdam een modern appartement hebben betrokken.
Op verzoek zijn de roze, oranje en blauwe kleurstelling en de strakheid van de brug gecombineerd met moderne gebouwen die met het schildersmes dikker zijn aangebracht. Qua abstractie vs. natuurgetrouw moest deze voorstelling op de schaal van 0-10 een 6 scoren, hetgeen volgens de opdrachtgevers goed is gelukt.

"Samen spelen"

Deze leuke opdracht heb ik pasgeleden afgeleverd. Op verzoek van de opdrachtgeefster heb ik haar 4 kleine hondjes vanaf foto's naar realistisch beeld geschilderd. Ze zijn zgn. samen aan het spelen in een Limburgs landschapje met de wind in de vacht. Afmeting 120x40 cm. op 3D-dik doek. De opdrachtgeefster wil haar lievelingen graag prominent in de woonkamer in natuurlijke tinten, passend bij de crèmekleurige woninginrichting.


"Pink Magnolia (2e versie)"

Opdracht naar voorbeeld van mijn 1e Pink Magnolia gemaakt. Afmeting 115 x 75 cm. De opdrachtgever had voorheen een bloemenwinkel en voelde zich meteen aangetrokken tot het oorspronkelijke schilderij dat ze bij mij thuis hadden gezien. De afmeting van dit schilderij was te groot voor hun muur. Vandaar dat ik hetzelfde schilderij in een 2e versie kleinere versie heb gegoten.

"Mooi Azië" (2e versie)
Opdracht naar voorbeeld van de 1e versie die ik eerder had gemaakt. Kleurstelling monogroom, passend in de rustige inrichting van de slaapkamer. Afmeting: 50 x 70 cm. Achteraf voorzien van een mooie rvs-look baklijst.
"Parel"
Opdracht naar voorbeeld van de
1e versie die eerder had gemaakt. Het is een close-up van het oorspronkelijke schilderij van Jan Vermeer. Kleurstelling monogroom sepia. Passend in de rustige moderne woninginrichting. Afmeting 55 x 55 cm. Achteraf voorzien van een mooie rvs-look baklijst.

"Home is where the heart is"

Opdracht van een 4-persoons gezin in kubistische stijl, conform verzoek. Zwart-wit uitgevoerd met lichte structuur in de ondergrond, passend in de rustige inrichting van desbetreffende woonkamer. Afmeting 100 x 100 c. 3D-doek.

"Maastricht in beeld"
Opdracht om een compilatie van Maastricht te maken. Kleurstelling monogroom, passend in de woninginrichting. Afmeting 150 x 50 cm.

Portret "Jennifer Lopez"

Afmeting 120 x 80 cm. Opdracht voor mijn dochter die Jennifer als haar voorbeeld ziet.

Portret "Keano"
Opdracht om de zoon te schilderen.
Afmeting 80 x 80 cm. zodat het een prominente plek in de woonkamer boven de bank heeft gekregen.
"Geis"
Opdracht om het beeldje 'de Mestreechter Geis' op doek te maken als herinnering aan  Maastricht. Hang prominent in de grote hal van een moderne woning. Afmeting 100 x 100 cm. 3D-doek.
"African Water"
Opdracht naar voorbeeld gemaakt en uitgevoerd in olieverf. Afmeting 40 x 50 cm. Achteraf voorzien van een mooi rvs-kleurig baklijstje.
"Pater Vink Toren Maastricht"
De opdracht is gemaakt voor mijn opa die op zijn hoge leeftijd in een verzorgingstehuis verblijft. Om zijn grote liefde voor zijn geboortestad niet te snel te vergeten, heb ik speciaal voor hem het Pater Vink Torentje van Maastricht in een vrolijke aquarel uitgewerkt.
Het werk is 40 x 50 cm. en is ingelijst achter glas in een zacht grijze houten lijst en hangt op zijn kamer aan de muur tussen de andere herinneringen en foto's.

"Kung FU Keano"

Deze opdracht is gemaakt voor een kinderkamer. De jongen kwam destijds van China naar Nederland; vandaar de animatieve figuur van Kung Fu Panda met de naam van het kind erin verwerkt.  

Muurschildering Minions

Gemaakt op de kinderkamer van mijn eigen zoon. Afmeting 120 x 80 cm.

Acryl op een effen witte muur.


Rode Velours
Dit werk heb ik gemaakt voor mijn schoonouders, passend bij de rode eetkamerstoelen en geïnspireerd op een eerder werk van mij ('binnenstebuiten'). Affmeting 100x50cm. 
                                   Ingelijst in een moderne oudzilverkleurige strakke baklijst.
y2oo6_dM-oeiiC0qfStf2YnWpNS0sFOK9Iape8-bf9M